Elecutio Consort

 

Elecutio Consort (blokfluit en klavecimbel)

 

Tim Veldman en Anneke Hoekman kennen elkaar vanuit het Utrechts Conservatorium, waar ze beiden blokfluit studeerden bij Heiko ter Schegget. Na zijn studie blokfluit, studeerde Tim ook nog klavecimbel in Bremen. Zij delen de liefde voor barokmuziek en een zeker gevoel voor melodie en richting in de deze muziek. Beiden zijn opgegroeid in Noord Nederland en vandaar dat dit duo hun eerste concert afgelopen jaar gaf in de Theresiakapel in Hoogkerk, nabij Groningen.

 

Dit smaakt naar meer! Voor 2017 en 2018 zijn er al enkele concerten geboekt en heel graag laten Tim en Anneke hun geliefde barokmuziek nog veel vaker horen!

 

Het nieuwste programma is "La Bella Italia!" Geen ander land is zo bekend om haar wereldwijd geliefde keuken en heerlijke wijnen. Maar ook in de muziek neemt Italië een prominente plaats in. Sprekende Italianen lijken wel te zingen en een flinke Italiaanse ruzie doet niet onder voor een gepassioneerde operascène. Met algemeen gebruikte woorden als sonata, allegro, piano en bravo! mag het Italiaans zich gerust de taal van de muziek noemen. Dat dit al eeuwen lang zo is, willen we u tijdens dit concert laten horen. Het programma laat zich lezen als een menukaart; een aantal wellicht onbekende namen zouden het ook goed doen als delicatessen en antipasti. Neem dus een sipje van uw “Lupachino”, gevolgd door heerlijke “Giamberti” en een “Canzona alla Battaglia”, en ga met ons op zoek naar de kern van de Italiaanse muziek. Komt u wat eerder, dan kunt u voorafgaand aan het concert met huisgemaakte tiramisú en een drankje alvast een voorproefje krijgen van wat u te wachten staat.

 

Het liefste maken we echter voor ieder concert een passend programma, waarbij we rekening houden met de omgeving, de locatie/akoestiek, het verwachtte publiek, de gelegenheid enz. enz.

Copyright© All Rights Reserved