Blokfluit Academy

Blokfluit Academy


De Blokfluit Academy is een initiatief van Stephan Esmeijer en Anneke Hoekman, twee enthousiaste blokfluitisten die graag hun liefde voor de blokfluit met leerlingen en publiek delen. Als uitvoerende musici staan zij regelmatig op het podium en komen daar de meest prachtige muziek tegen. Als docenten zijn zij constant bezig met het motiveren van leerlingen en het vernieuwen van materiaal en methoden. Tijdens de activiteiten van de Blokfluit Academy combineren zij deze inspiratiebronnen en willen ze vele muziekliefhebbers enthousiasmeren. Er zijn momenteel veel initiatieven over de hele wereld om de blokfluit van zijn onterecht grijze imago te ontdoen en zijn muziek te verfrissen. Zo spelen zowel jonge als oudere blokfluitisten op een steeds hoger niveau, worden methoden steeds uitdagender en schrijven moderne componisten massaal nieuwe werken voor de blokfluit. Door het organiseren van verschillende activiteiten wil de Blokfluit Academy hier ook haar steentje aan bijdragen. Wij vinden het belangrijk om verbreding én verdieping te zoeken, samen te experimenteren en te genieten van prachtige muziek!


Op 6 oktober is de nieuwe blokfluitdag met het thema "De Duitse Meesters", waarin we muziek van Bach en Telemann zullen bestuderen.


Kijk voor meer informatie op www.blokfluitacademy.nl


Hieronder vind je een filmpje met een impressie van het slotconcert van de blokfluitdagen "Franse Feestmuziek," "Herfst in Venetië" en "London Fireworks!"


Copyright© All Rights Reserved