Blokfluitles


Omdat ik het belangrijk vind om genoeg persoonlijke tijd en aandacht voor iedereen te hebben, kan ik tot aan de zomervakatie van 2020 niet direct nieuwe leerlingen plaatsen. Stuur bij interesse een mailtje, dan neem ik contact op zodra er plek is. Blokfluitles

Anneke geeft inmiddels ruim 15 jaar blokfluit-, ensemble- en AMV lessen. Haar leerlingen zijn zowel beginners als gevorderden, in de leeftijd van 4 tot 75 jaar. Anneke haalt veel plezier uit het lesgeven en hoopt haar liefde voor de blokfluit en de muziek zo te kunnen doorgeven.


Anneke vindt het belangrijk om leerlingen, ieder op hun eigen niveau, te motiveren om met het beste in zichzelf aan de slag te gaan. Plezier in muziek is daarvoor het allerbelangrijkste. Verder wordt er tijdens de lessen gewerkt aan het opbouwen van:


  • Een gezonde techniek; houding, adem, articulatie en vingerzetting
  • Samenspel
  • Improvisatie
  • Stijlkennis
  • Presentatie
  • Studeer/oefentechniek
  • Het uitvoeren van hedendaagse muziek 
  • Het stimuleren van de (algemene) creativiteit
  • Nieuwsgierigheid naar de blokfluit en haar muziek


Oefenen hoort bij het leren bespelen van een instrument. Er wordt dan ook van alle leerlingen verwacht dat ze thuis oefenen. Echter; voor de vorm en frequentie van het oefenen wordt altijd naar de mogelijkheden en omstandigheden gekeken.


Omdat de klik tussen docent en leerling erg belangrijk is, is het mogelijk om in eerste instantie voor 10 kennismakingslessen te kiezen. Wanneer de leerling na deze 10 kennismakingslessen besluit om door te gaan, wordt het reeds betaalde bedrag verrekend met de jaarprijs voor (de rest van) het schooljaar.


De lessen zijn in Groningen aan de Fossemaheerd in Beijum (Zuid, vlak over de ring.) Lesdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag, lestijd in overleg. De lessen in Drachten zijn op de woensdag in de Lawei.


Leerlingen van Anneke mogen gratis gebruik maken van de app EARZ. In deze app staan veel spellen/oefeningen om theorie en gehoor te verbeteren. Vraag tijdens de les naar het wachtwoord! 


Interesse? Vul het contactformulier in voor een gratis en vrijblijvende proefles of mail naar hoekmananneke(a)gmail.com


Voor het Januarinummer 2019 van Blokfluitist schreef Anneke een artikel over improvisatie. Lees het hele artikel hieronder.Copyright© All Rights Reserved